Πως μαγειρεύω τις Χυλοπίτες και το Κοφτό Μακαρονάκι Ζέας Ολικής Άλεσης ;
ΥΛΙΚΑ
- 400 gr. Χυλοπίτες Ζέας Ολικής Άλεσης ή Κοφτό Μακαρονάκι Ζέας Ολικής Άλεσης
- 1200 ml νερό
- Αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό μαζί με το αλάτι και το βούτυρο
2) Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τις χυλοπίτες/το μακαρονάκι
3) Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 – 15 λεπτά περίπου
4) Εάν έχει μείνει νερό, το στραγγίζουμε και τις ξαναβάζουμε αμέσως στην κατσαρόλα ρίχνοντας μέσα τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας
Tip: εάν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Μπορούμε να προσθέσουμε σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης με μανιτάρια με τον εξής τρόπο:
1) Σοτάρουμε τα μανιτάρια
2) Ρίχνουμε τη σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης και σιγοβράζει για 10 – 15 λεπτά
3) όπως είναι ζεστή, τη ρίχνουμε στις χυλοπίτες/το μακαρονάκι και ανακατεύουμε
Καλή όρεξη !