Είναι γνωστό ότι οι λάτρεις των γλυκών της σοκολάτας είναι πολλοί!
Και τώρα που διανύουμε την περίοδο νηστείας κάποιοι πιστεύουν, πως ίσως να δυσκολευτούν, αλλά πλέον υπάρχουν άπειρες γευστικές επιλογές χάρη στις οποίες δεν θα νιώσετε ότι στερείστε τη γεύση των αγαπημένων σας φαγητών και γλυκών!
Έτσι λοιπόν σας ετοίμασα μια εκπληκτική νηστίσιμη σοκολατόπιτα με φυστικοβούτυρο που δεν υστερεί σε τίποτα από την κανονική! Γρήγορη και πολύ νόστιμη, καθώς δεν θα χρησιμοποιήσετε καθόλου μίξερ, ιδανική για #vegan διατροφή, θα τη φτιάχνετε κι εκτός νηστείας!!
Enjoy👌🏽
Μια συνταγή της @apla_spitika *
Υλικά:
1 1/2 κούπα αλεύρι γοχ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
6 κ.σ κακάο
1 1/2 κ.γ σόδα μαγειρική
2 κ.σ φυστικοβούτυρο Γεύσεις Νικέζη
1 1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου
1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
2 βανίλιες
6 κ.σ ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Για το σιρόπι:
1 κούπα νερό
1/2 κούπα κακάο
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το κακάο κοσκινισμένο, την βανίλια, την σόδα και την ζάχαρη. Τέλος προσθέτουμε και την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Ανακατευμε καλά όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το σπορέλαιο, το φυστικοβούτυρο, το γάλα. Αφού ανακατευτούν καλά όλα τα υγρά υλικά, τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα στερεά και αναμετρούμε καλά. Σε ένα ταψί με διάμετρο 30-32 εκ. στρώνουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα της σοκολατόπιτας. Ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°.
Σε μια γαλατιέρα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Με οδοντογλυφίδα κάνουμε τρύπες στη σοκολατόπιτα και περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει κι έπειτα σερβίρουμε.
* Ονομάζομαι Χριστίνα είμαι 31 χρόνων και ζω στη Θεσσαλονίκη. Η αγάπη μου για τη μαγειρική, και το καλό κρασί με οδήγησε να φτιάξω τη σελίδα μου στο Instagram @Apla_Spitika!
Στο προφίλ μου θα βρείτε ποικίλες συνταγές για όλα τα γούστα.. Από φαγητό, vegan συνταγές, μέχρι κοκτέιλ !!!