Τυρόπιτα με φύλλο από Αλεύρι Ζέας

tiropita gefsis nikezi

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για μια υπέροχη Τυρόπιτα με Αλεύρι Ζέας !

                                                ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

                                                 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

  • Μισή κούπα λάδι

1/4 κούπας θα μπει ανάμεσα από τις επιφάνειες των φύλλων και 1/4 κούπας θα το αλείψουμε πάνω από την πίτα

 

                                                  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα και ζυμώνουμε περίπου για 10 λεπτά μέχρις ότου η ζύμη να γίνει λεία και απαλή και να μην κολλάει

2) Τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και πλάθουμε δύο μπάλες

3) Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια υγρή πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά

4) Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε δύο χοντρά φύλλα με διάμετρο 40 cm περίπου

5) Χαράζουμε στο κέντρο έναν κύκλο με διάμετρο 20cm

6) Κόβουμε τη ζύμη γύρω από τον κύκλο ακτινωτά σε οκτώ κομμάτια όπως δείχνει το σχήμα

7) Αλείφουμε τις επιφάνειες με λάδι

8) Τοποθετούμε στον κεντρικό κύκλο τα 8 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο

9) Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 5 λεπτά

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση…

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 3 αυγά
  • 750 γρ. τυρί κατσικίσιο
  • 1/4 κούπας σιμιγδάλι ψιλό

                                                       ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Χτυπάμε τα αυγά

2) Θρυμματίζουμε μέσα το τυρί

3) Ρίχνουμε το σιμιγδάλι

4) Τα ανακατεύουμε όλα μαζί

5) Σε επιφάνεια πασπαλισμένη με νισεστέ ανοίγουμε το ένα φύλλο και το στρώνουμε στο ταψί του φούρνου το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο

6) Στρώνουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο και στη συνέχεια τη σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο (αφού το ανοίξουμε)

7) Κόβουμε την πίτα σε μικρά κομμάτια και την αλείφουμε με 1/4 κούπας λιωμένο λάδι

8) Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα

Η Τυρόπιτα με Αλεύρι Ζέας είναι έτοιμη!

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΚΡΥΑ!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!! 

Xρησιμοποιούμε cookies για την εύρυθμη λειτουργία του ιστότοπου. Mε την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στη χρήση των cookies.