Μια συνταγή της @apla_spitika *
Είναι η πιο γνωστή τάρτα στον κόσμο! Η Quiche Lorraine είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Γαλλικής κουζίνας! Οι Γάλλοι άλλωστε ονομάζουν quiche κάθε είδος ανοιχτής τάρτας με αλμυρή κρέμα (από αυγά και κρέμα γάλακτος) αλλά και τυριά, αλλαντικά, ή λαχανικά. Μια νόστιμη και καλοφτιαγμένη Κις Λορέν μπορεί να έχει θέση σε διαφορετικές περιστάσεις όπως βραδινό τραπέζι, απογευματινό κάλεσμα ή ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα!
Για τη ζύμη :
1 κούπα αλεύρι γοχ
60 γρ. νερό παγωμένο
5 κ.σ βούτυρο κομμένο σε κύβους
1/8 κ.γ αλάτι
Για τη γέμιση:
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κ.σ Γλυκό Τραχανά από Δίκοκκο Σιτάρι ΓΕΥΣΕΙΣ ΝΙΚΕΖΗ
4 αυγά
250 γρ. φέτα τριμμένη
150 γρ. γραβιέρα
150 γρ. Κεφαλογραβιέρα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
220 ml γάλα
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ με το K χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη. Βάζουμε τη ζύμη μας σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι και την τοποθετούμε για 30’ στο ψυγείο. Έπειτα ψήνουμε για 15″ στους 200° σε προθερμασμένο φούρνο κι αφού έχουμε βάλει όσπρια από πάνω για βάρος. Στη συνέχεια τη βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει αλείφουμε με ένα αυγό από πάνω. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τον τραχανά με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με το γάλα το πιπέρι και χτυπάμε με το σύρμα. Αναμειγνύουμε τη φέτα με τα τυριά τα μυρωδικά και τον τραχανά. Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τα τυριά, και περιχύνουμε το μείγμα με τα αυγά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 30″ περίπου.
Καλή Όρεξη !
* Ονομάζομαι Χριστίνα είμαι 31 χρόνων και ζω στη Θεσσαλονίκη. Η αγάπη μου για τη μαγειρική, και το καλό κρασί με οδήγησε να φτιάξω τη σελίδα μου στο Instagram @Apla_Spitika!
Στο προφίλ μου θα βρείτε ποικίλες συνταγές για όλα τα γούστα.. Από φαγητό, vegan συνταγές, μέχρι κοκτέιλ !!!