Vegeterian Παστίτσιο με Κοφτό Μακαρονάκι Ζέας

vegeterian pastitsio gefsis nikezi

Εάν θέλετε ένα super #vegeterian παστίτσιο που να μην στερείται σε γεύση είστε στο σωστό μέρος!! Δοκιμάστε αυτή την εκδοχή με μανιτάρια αντί για κιμά και αφράτη μπεσαμέλ κουνουπίδι και δεν θα χάσετε!

Υλικά:
1 πακέτο vegan κοφτό μακαρονάκι από δίκοκο σιτάρι (Ζέας)
500 γρ. Μανιτάρια champignons κομμένα φέτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
150 γρ. τριμμένη ντομάτα
1 πρεζα ζάχαρη
1 κ.γ καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ provence
Αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ κουνουπιδιού:
700 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε ψιλά κομματια
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια ψιλοκομμένα
700 γρ. γάλα
100 γρ. κεφαλοτύρι
2 κ.σ βούτυρο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν και να φύγουν τα υγρά τους. Έπειτα ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Πέντε λεπτά πριν αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε τον μαϊντανό ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το κουνουπίδι, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι με το πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά. Θελουμε να μαλακώσει τελείως το κουνούπι. Ανακατεύουμε συχνά για να μη κολλήσει. Όταν είναι έτοιμο πολτοποιούμε στο ραβδομπλεντερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές σχετικά μείγμα.Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης, στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Από πάνω βάζουμε τα μανιτάρια κι έπειτα απλώνουμε τη μπεσαμέλ. Ρίχνουμε λίγο επιπλέον κεφαλοτύρι από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° μέχρι να ροδοκοκκινίσει η μπεσαμέλ.

 

Xρησιμοποιούμε cookies για την εύρυθμη λειτουργία του ιστότοπου. Mε την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στη χρήση των cookies.