Η συνταγή για μια υπέροχη και υγιεινή Βασιλόπιτα με Αλέυρι Ζέας Γεύσεις Νικέζη.
ΥΛΙΚΑ
- 400γρ. Αλέυρι Ζέας Γεύσεις Νικέζη
- 5 αυγά (2 κρόκους και 5 ασπράδια)
- 250γρ. βούτυρο αγελάδος
- 250γρ. ζάχαρη καρύδας
- 1 κ.γ. κακουλέ
- 1 κ.γ. μαχλέπι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 100γρ άπαχο γάλα (1,5%)
- 50γρ κονιάκ
- 2 βανίλιες
- άχνη ζάχαρη (προαιρετική για το σερβίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε το κακουλέ και το μαχλέπι με λίγη ζάχαρη στο multi.
- Ρίχνουμε τους 2 κρόκους, το γάλα, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, το κακουλέ και το μαχλέπι και χτυπάμε για 3 λεπτά ακόμα .
- Ρίχνουμε το Αλέυρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε με σπάτουλα πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να ομογενοποιηθεί.
- προθερμάινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Βάζουμε το μείγμα σε ταψί 28 εκατοστών με λαδόκολλα και βάζουμε μέσα το φλουρί
- Ψήνουμε 30′ – 40′ ανάλογα με τον φούρνο.
tip: εάν θέλουμε, μπορούμε μόλις η βασιλόπιτα Βασιλόπιτα με Αλέυρι Ζέας είναι έτοιμη να την πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη !
Είναι έτοιμη !
Καλή όρεξη και Χρόνια Πολλά !
Δείτε εδώ την συνταγή μας για Μελομακάρονα με Αλέυρι Ζέας και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με το υπέροχο Cheesecake με Φυστικοβούτυρο !