Βασιλόπιτα – κέικ με αλέυρι ζέας

vasilopita-cake-zeas-gefsis-nikezi

Η συνταγή για μια υπέροχη και υγιεινή Βασιλόπιτα με Αλέυρι Ζέας Γεύσεις Νικέζη. 

ΥΛΙΚΑ

  • 400γρ. Αλέυρι Ζέας Γεύσεις Νικέζη
  • 5 αυγά (2 κρόκους και 5 ασπράδια)
  • 250γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 250γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.γ. κακουλέ
  • 1 κ.γ. μαχλέπι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 100γρ άπαχο γάλα (1,5%)
  • 50γρ κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • άχνη ζάχαρη (προαιρετική για το σερβίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη.
  3. Χτυπάμε το κακουλέ και το μαχλέπι με λίγη ζάχαρη στο multi.
  4. Ρίχνουμε τους 2 κρόκους, το γάλα, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, το κακουλέ και το μαχλέπι και χτυπάμε για 3 λεπτά ακόμα .
  5. Ρίχνουμε το Αλέυρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε με σπάτουλα πολύ καλά.
  6. Προσθέτουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να ομογενοποιηθεί.
  7. προθερμάινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  8. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί 28 εκατοστών με λαδόκολλα και βάζουμε μέσα το φλουρί
  9. Ψήνουμε 30′ – 40′ ανάλογα με τον φούρνο.

tip: εάν θέλουμε, μπορούμε μόλις η βασιλόπιτα Βασιλόπιτα με Αλέυρι Ζέας είναι έτοιμη να την πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη !

Είναι έτοιμη !

Καλή όρεξη και Χρόνια Πολλά !

Δείτε εδώ την συνταγή μας για Μελομακάρονα με Αλέυρι Ζέας και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με το υπέροχο Cheesecake με Φυστικοβούτυρο !

Xρησιμοποιούμε cookies για την εύρυθμη λειτουργία του ιστότοπου. Mε την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στη χρήση των cookies.