Χαλβάς με Ταχίνι Γεύσεις Νικέζη by Caterina Mavroudi

halva gefsis Nikezi

Μία συνταγή της διαιτολόγου-διατροφολόγου Κατερίνας Μαυρουδή *

Ο χαλβας έχει πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ειναι πλουσιος σε καλά λιπαρά, βιταμινες Β1,Β2,Β3 και Ε καθως και σε ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Έτσι, θεωρείται μια αντιοξειδωτική τροφή, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και διατηρεί την οστική μάζα. Συντελεί επίσης και στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα ενώ παράλληλα βοηθάει και στην εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα ελαφρώς το μέλι
  • Έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ταχίνι, το κακάο και τα φουντούκια.
  • αζουμε το μίγμα μας σε αντικολλητικό ορθογώνιο σκεύος και τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.

Έτοιμο !

Καλή όρεξη !!!

*Η Κατερίνα Μαυρουδή είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και Φαρμακοποιός. Σπούδασε Φαρμακευτική στο πανεπιστήμιο Πατρών και έπειτα συνέχισε τις σπουδές της στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας. Αναλαμβάνει πλήρη εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μέσω διαδικτυακών συνεδρίων. Στόχος της είναι να μας παροτρύνει να εντάσσουμε την υγιεινή διατροφή σε ένα πλαίσιο όχι καταναγκασμού αλλά ευχαρίστησης, στη ζωή μας. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια στο @dietpro_by_caterina

Xρησιμοποιούμε cookies για την εύρυθμη λειτουργία του ιστότοπου. Mε την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στη χρήση των cookies.