Κιμαδόπιτα με Αλεύρι Ζέας

   ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

  • 5 κούπες Aλεύρι Ζέας Νικέζη
  • ½ κούπα λάδι ( ½  ελαιόλαδο, ½  καλαμποκέλαιο)
  • 2 κούπες νερό
  • 1 – 1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

             ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 

  • 800 gr. κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό 
  • 200 gr. μανιτάρια 
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 πράσα
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο 
  • Άνηθο, μαϊντανό, μάραθο, θυμάρι, δυόσμο 
  • 2 αυγά 
  • 1-2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • ¼ κούπας λάδι που θα αλείψουμε λίγο στο ταψί και το υπόλοιπο για να λαδώσουμε την επιφάνεια της πίτας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μία λεκανίτσα και ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρις ότου η ζύμη να γίνει λεία και απαλή και να μην κολλάει.

Τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και πλάθουμε 2 μπάλες.

Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μία υγρή πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση…

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο λάδι, χτυπάμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια και τα πράσα ψιλοκομμένα και στη συνέχεια χτυπάμε για λίγο μαζί με τα παραπάνω και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε το μίγμα σε λίγο λάδι, ρίχνουμε μέσα και τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τον άνηθο, μαϊντανό, μάραθο, δυόσμο (ψιλοκομμένα), θυμάρι και αλάτι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για 20 λεπτά περίπου. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε καθώς και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. 

Σε επιφάνεια πασπαλισμένη με αρκετό νισεστέ ανοίγουμε με τον πλάστη το ένα φύλλο και το στρώνουμε προσεκτικά στο ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι. Στρώνουμε επάνω τη γέμιση και αφού ανοίξουμε το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο σκεπάζουμε από πάνω. Χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια την πίτα και την αλείφουμε με λάδι. Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες νερό και την ψήνουμε στους 200ο για 50 – 60 λεπτά περίπου.

Καλή όρεξη !!!

Xρησιμοποιούμε cookies για την εύρυθμη λειτουργία του ιστότοπου. Mε την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στη χρήση των cookies.