Εύκολη και γρήγορη συνταγή για υγιεινά και απολαυστικά κριτσίνια Ζέας με υπέροχα μυρωδικά !
Μπορείτε να τα συνδιάσετε και να τα σερβίρετε με Ταχίνι, Φυστικοβούτυρο, Πάστα Αμυγδάλου και Πάστα Φουντουκιού !
ΥΛΙΚΑ
2 κουπες Αλεύρι από Δίκοκκο Σιτάρι (Ζέας) Ολικής Άλεσης ΓΕΥΣΕΙΣ ΝΙΚΕΖΗ
1 κούπα χλιαρό νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. σκόνη λιναρόσπορου
1 κ.γ. σπόρους τσία
1 κ.γ. δυόσμος
1 κ.γ. βασιλικό
1 κ.γ. βεγκέτα
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
Κόκκινο πιπέρι
Κουρκουμάς
Προαιρετικά: σκόνη σκόρδου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε, αφήνουμε 30 λεπτά την ζύμη να ξεκουραστεί, ψήνουμε τα κριτσίνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο)
Τα κριτσίνια Ζέας είναι ετοιμα !
Καλή όρεξη !