Παγωτό snickers χωρίς παγωτομηχανή

pagoto snickers gefsis nikezi

Παγωτό snickers χωρίς ζάχαρη, υγιεινό αλλά πεντανόστιμο, για απόλαυση χωρίς τύψεις !

Μία συνταγή της διαιτολόγου-διατροφολόγου Κατερίνας Μαυρουδή *

ΥΛΙΚΑ

  • 800ml. γάλα καρύδας (κονσέρβα)
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ κοσκινισμένο
  • 250γρ. απαλό Φυστικοβούτυρο Γεύσεις Νικέζη 
  • 200γρ. μέλι 
  • 2 κ.γ. εκγλύκισμα βανίλιας
  • 100γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
  • αλατισμένα φυστίκια (για το σερβίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα καρύδας και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με σύρμα.

2) Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας 5-7 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση και να πήξει

3) Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

4) Αφήνουμε να κρυώσει για 40 λεπτά και ανά διαστήματα ανακατεύουμε με το σύρμα.

5) Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα κέικ καλύπτοντας την επιφάνειά του με διάφανη μεμβράνη και έπειτα όλη τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.

6) Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα τη μαύρη σοκολάτα με το λάδι και ρίχνουμε στο παγωτό. Αν θελουμε πασπαλίζουμε με κοπανισμένα φιστίκια και επιτόπου απολαμβάνουμε το σπιτικό μας παγωτό snickers !

Καλή απόλαυση !

*Η Κατερίνα Μαυρουδή είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και Φαρμακοποιός. Σπούδασε Φαρμακευτική στο πανεπιστήμιο Πατρών και έπειτα συνέχισε τις σπουδές της στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας. Αναλαμβάνει πλήρη εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μέσω διαδικτυακών συνεδρίων. Στόχος της είναι να μας παροτρύνει να εντάσσουμε την υγιεινή διατροφή σε ένα πλαίσιο όχι καταναγκασμού αλλά ευχαρίστησης, στη ζωή μας. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια στο @dietpro_by_caterina

Xρησιμοποιούμε cookies για την εύρυθμη λειτουργία του ιστότοπου. Mε την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στη χρήση των cookies.