Βρισκόμαστε κι επίσημα στην καρδιά του καλοκαιριού! Τι καλύτερο λοιπόν από ένα παρφέ αμύγδαλο με αμαρένα; Είναι από τα γλυκίσματα που σε προκαλούν από τη γεύση τους και την παγωμένη εμφάνιση τους! Καλοκαιρινές στιγμές απόλαυσης που θέλουμε να διατηρήσουμε όλο τον χρόνο!
Μια συνταγή της @apla_spitika *
Υλικά:
- 90 γρ. Πάστα Αμυγδάλου Γεύσεις Νικέζη
- 50 γρ. Καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 5 κ.σ κεράσι Amarena χωρίς το σιρόπι
- 250 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 250 ml πλήρες γάλα φρέσκο
- 120 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. κόρν φλάουερ
- 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κρόκοι αυγών
- μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πάστα αμυγδάλου ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το κορν φλάουερ, το εκχύλισμα βανίλιας και τη μισή κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε καλά. Με μια κουτάλα παίρνουμε από το ζεστό μείγμα γάλακτος και αδειάζουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα των αυγών, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα. Αφού αδειάσουμε όλο το μείγμα του ζεστού γάλακτος στο μπολ ρίχνουμε το νέο μας μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ενώ ανακατεύουμε με το σύρμα. Για να καταλάβουμε ότι έχει δέσει το μείγμα βουτάμε ένα κουτάλι και αν σταθεί είναι έτοιμο. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα αμύγδαλα με τα κεράσια και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, μετά βάζουμε το μπολ στη κατάψυξη για τουλάχιστον 5-6 ώρες. Αδειάζουμε το κρύο μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 5″ το αφήνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία 1 ή 2 ακόμη φορές, ανάλογα με το πόσο εύκολα θα πήξει το παγωτό.
Καλή σας όρεξη !
* Ονομάζομαι Χριστίνα είμαι 31 χρόνων και ζω στη Θεσσαλονίκη. Η αγάπη μου για τη μαγειρική, και το καλό κρασί με οδήγησε να φτιάξω τη σελίδα μου στο Instagram @Apla_Spitika!
Στο προφίλ μου θα βρείτε ποικίλες συνταγές για όλα τα γούστα.. Από φαγητό, vegan συνταγές, μέχρι κοκτέιλ !!!