Δείτε μία πολύ εύκολη συνταγή για να παρασκευάσετε στο σπίτι Ψωμί με Αλεύρι Ζέας
ΥΛΙΚΑ
- 800 γρ. Αλεύρι Ζέας ΓΕΥΣΕΙΣ ΝΙΚΕΖΗ
- 1 κ.σ. γεμάτη μπέικιν πάουντερ
- 1/2 ή 1 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. μέλι, το οποίο διαλύουμε σε χλιαρό νερό
- 1/2 φλιτζάνι του καφέ λάδι
- 500 ml χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά ( το αλάτι με το μπέικιν πάουντερ)
2) Ρίχνουμε τα υγρά υλικά. Πρώτα το νερό και στη συνέχεια το λάδι και το μέλι και αρχίζουμε το ζύμωμα
3) Όταν η ζύμη φτάσει να μην κολλάει στα χέρια, τότε η ζύμη είναι έτοιμη
4) Τοποθετούμε τη ζύμη σε μακρόστενη φόρμα κέικ (10cm x 35cm)
5) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° για 50 -60 λεπτά
6) Βγάζουμε το ψωμί και το τοποθετούμε πάνω σε σχάρα για 15 λεπτά
7) Στη συνέχεια το σκεπάζουμε με μια πετσέτα
8) Αφού κρυώσει είναι έτοιμο για κατανάλωση
Καλή Όρεξη !!!
Συνδιάστε το στο πρωινό σας με Ταχίνι Ολικής Άλεσης ή με κάποιο άλειμμα καρπού !