Φτιάξτε εύκολα την παραδοσιακή λαγάνα από Αλεύρι Ζέας Ολικής Άλεσης Γεύσεις Νικέζη
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. Αλεύρι Ζέας Γεύσεις Νικέζη
- 300 ml νερό
- 40 ml. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. μπέικιν
- 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
- ½ κ.γ. μέλι Τροφός
- 1 κ.γ. Ταχίνι Ολικής Άλεσης Γεύσεις Νικέζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα φλυτζανάκι ανακατεύουμε λίγο χλιαρό νερό με το μέλι και το Ταχίνι Ολικής Άλεσης Γεύσεις Νικέζη μέχρι να διαλυθούν
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια
- Αφήνουμε 15΄το ζυμάρι να ξεκουραστεί
- Σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα απλώνουμε τη ζύμη πιέζοντας με το χέρι να πάρει το σχήμα λαγάνας
- Βρέχουμε τα δάχτυλά μας και κάνουμε στην επιφάνεια της ζύμης δαχτυλιές – λακουβίτσες.
- Ρίχνουμε στην επιφάνεια της λαγάνας σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 °C για 30΄περίπου μέχρι να αποκτήσει βαθύ καστανό χρώμα η λαγάνα.
- Βγάζουμε από τον φούρνο την λαγάνα και την αφήνουμε σε σχάρα να κρυώνει προτού την κόψουμε.
Tips:
- Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη ό,τι μπαχαρικό ή μυρωδικό μας αρέσει όπως γλυκάνισο, δυόσμο, κόλιανδρο κλπ.
- Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε λίγες ψιλοκομμένες ελιές χωρίς κουκούτσι.
Έτοιμη η λαγάνα από Αλεύρι Ζέας !
Καλή Σαρακοστή !