Συνταγή για Λαγάνα από Αλεύρι Ζέας

lagana zeas gefsis nikezi

Φτιάξτε εύκολα την παραδοσιακή λαγάνα από Αλεύρι Ζέας Ολικής Άλεσης Γεύσεις Νικέζη

ΥΛΙΚΑ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα φλυτζανάκι ανακατεύουμε λίγο χλιαρό νερό με το μέλι και το Ταχίνι Ολικής Άλεσης Γεύσεις Νικέζη μέχρι να διαλυθούν
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια
  • Αφήνουμε 15΄το ζυμάρι να ξεκουραστεί
  • Σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα απλώνουμε τη ζύμη πιέζοντας με το χέρι να πάρει το σχήμα λαγάνας
  • Βρέχουμε τα δάχτυλά μας και κάνουμε στην επιφάνεια της ζύμης δαχτυλιές – λακουβίτσες.
  • Ρίχνουμε στην επιφάνεια της λαγάνας σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 °C για 30΄περίπου μέχρι να αποκτήσει βαθύ καστανό χρώμα η λαγάνα.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο την λαγάνα και την αφήνουμε σε σχάρα να κρυώνει προτού την κόψουμε.

Tips:

  • Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη ό,τι μπαχαρικό ή μυρωδικό μας αρέσει όπως γλυκάνισο, δυόσμο, κόλιανδρο κλπ.
  • Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε λίγες ψιλοκομμένες ελιές χωρίς κουκούτσι.

Έτοιμη η λαγάνα από Αλεύρι Ζέας !

Καλή Σαρακοστή !

Xρησιμοποιούμε cookies για την εύρυθμη λειτουργία του ιστότοπου. Mε την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στη χρήση των cookies.